Haarlem: verbouwing monumentaal herenhuis

Voor een partner architect hebben we een monumentaal herenhuis van 3 verdiepingen aan een singel volledig verbouwd. De woonkamer werd op de eerste verdieping ontworpen om zo optimaal mogelijk van het uitzicht op de singel te kunnen te genieten. De ruime eetkeuken ligt aan de achterzijde en is dankzij een nieuwe buitentrap met de tuin verbonden. Op zonnige dagen kunnen de deuren van het Franse balkon worden opengezet voor een ultiem binnen-buiten gevoel.

Werkzaamheden:

complete verbouwing monumentaal herenhuis

Grootte:

circa 350m2

Bijzonderheden:

- Verbouwd in 3 complete appartementen

- Gemoderniseerd met behoud van originele details

- Luxueuze, hotelachtige uitstraling

Op de begane grond werd aan de voorzijde een kleine studio ontworpen, ideaal voor gasten of logees. Aan de tuinzijde ligt de ouder slaapkamer, voorzien van inloopkast en luxe badkamer ensuite. Dankzij de openslaande deuren is de verbinding vanuit de slaapkamer met de tuin optimaal. De tweede en derde verdieping werden zó ontworpen dat de zonen van het gezin ieder een eigen woonlaag tot hun beschikking kregen, compleet met eigen keuken en badkamer.